Mitt i Coronatider så gav vi oss ut på en havsöringstur till Ystadtrakten. Vi hade bett alla som kände av någon typ av förkylning eller andra sjukdomssymptom att stanna hemma. Under själva fisket är vi inte nära varandra men under korvgrillningen kom vi närmare varandra. Var och en körde själv, allt för att minimera riskerna. Vi blev 8 st som samlades i Lilleskog kl 08:00 för att sedan flytta lite närmare Ruuthsbo. Vi delade upp oss i vadare och landsfiskare så gick vi iväg och började fiska. Det var lite kyligt och en del snöflingor hade singlat igenom luften för att snabbt försvinna. Trots att det nästan var lugnt kom det en hel del höga vågor så de som vadade fick hoppa och de på land kunde få en del stänk.

Ett par timmar in i fisket så vände vinden och ökade rätt rejält mot de 5-6 s/m som man lovat, det blåste nog 8-10 s/m så vi avbröt och laddade grillen istället. Korven försvann snabbt på oss 8 så vädret och fisket hade ökat aptiten duktigt. Eftre korven så fiskade en del vidare medans några åkte hem. Tore Holm fick en lite havsöring på 30-35 cm i första passet, Kjell Winblad fick en 50+ men som var smal och inte riktigt blank så den fick simma vidare vilket även Tores fick.

Efter det att alla andra åkt hem så var fortfarande Goja och jag fiskesugna så vi åkte till Hammars backar. Vattnet var skitigt men helt klart fiskbart och de två Tyskar som var på plats hade fått en 60+ fisk. Vi harvade på ett par timmar längs med kuststräckan och när vi kände att alla timmar och tänkte avbryta för dagen fick Goja en på 50+ som var för mager, så den fick simma vidare och något kast efter fick han en till på 20-25 cm som snabbt fick frihet. Nu var vi trötta och klockan började bli mycket så vi avbröt och kunde konstatera att det i alla fall inte blev en bomtursutfärd denna gång.

Goja in action

Se fler foton här: Foton från Havsöringsutfärden