Torskturen brukar vara populär men i år var deltagandet sviktande, varför kan man undra. Vi 17 (10 ifrån Gripen och 7 från Spinnaren) som gav oss ut med Tumlaren II fick en lite gungig tur då det blåste omkring 6-8 s/m med lite hårdare byar. Uffe testade på att par ställen men vi inte träffade på någon fisk av storlek så det fick bli Danska sidan och Flackfort, det tar en stund att gå dit ifrån Limhamn så det blev mycket fiskesnack och taktik snack om hur man skulle lägga upp det hela. Vi kom dit samtidigt som Linda ifrån Landskrona. Uffe la sig vid sidan om och efter att par flytt gav sig Linda av igen då det inte hände mycket, Uffe valde att ligga kvar och testade ett nytt ställe och då hände det saker. Vi fick sedan ett kanon fiske och där det blev problem att välja vilka man ville behålla och vilka som man skulle släppa tillbaka. Många fina torskar på 3-5 kg kom upp och störst fick Veikko ifrån Gripen, en fin firre på 6,7 kg. En annan som vi räddade dagen på var Simon, han var mycket ledsen då folk runtomkring fick fisk men han ingenting. Micke gav han en röd/svart shadjigg och sa hur han skulle fiska med den och det dröjde inte länge innan en glad Simon kom rusande då han hade fått sin första torsk någonsin, ingen stor torsk men godkänd. Han fick senare ett fint hugg när han pilkade med sin jigg, en torsk på nästan 3,3 kg så hans dag var räddad.

[Best_Wordpress_Gallery id=”47″ gal_title=”okt_2018_torskefiske”]