Idag hade vi en hyfsad tur med Thomas och Vandia men han fick inte riktigt till det denna gång men det kan man inte heller begära att varje tur han kör blir på topp men vi fick fisk. Det var lite blåsigt och vinden ökade en aning senare på dagen så vi hade nog 7 s/m innan vi slutade. Han körde över till Helsingör och hämtade borstmask och sedan började fisket. Vi fick en del fisk, många fick simma tillbaka då man tyckte att de var för små. Ola fick en fin rödspätta till storlek men den var rätt mager så den fick simma tillbaka men tyvärr glömde han ta längden på den, att den inte vägdes förstår jag då den återutsattes men längd kan man ta men lätt att glömma då man vill att den skall komma tillbaka så fort som möjligt. Vi delade bår med SFK Gripen och det var 12 man från vardera klubb. Hur mycket fisk vi fick inom Spinnaren kan jag inte tala om då ingen kom och rapporterade sin fisk då det inte var någon tävling, förståeligt men det hade varit skoj att veta hur mycket fisk som kom upp i vår klubb. SFK Gripen som hade tävling räknade sina och det var endast godkända fiskar som räknades och till godkända var sandskäddor 25 cm och övrig plattfisk 30 cm. De fick tillsammans upp 110 godkända fiskar och Patrik Rickard var den som fick flest med 22 st. Catch and Release fiske tillämpades och endast den fisk men ville ha behöll man och återutsatte övriga. Vi hade i alla fall en mycket trevlig dag även om några kände av böljan den blå.

[Best_Wordpress_Gallery id=”32″ gal_title=”2018-10-14 – Bottenmete med Vandia”]