Kontakta oss! | Särslövsvägen 38; 212 91 Malmö |040-49 40 90 | Öppetider i Sallerupsdammarna 08:00 - 20:00 | Bli Medlem | loga in

Att vara medlem i SFK Spinnarens veteransektion ger fiskeintresserade möjlighet att i likasinnades kamraters sällskap bedriva olika slags sportfiske. Vi träffas en gång i veckan, onsdagar vid 10-tiden, och fikar tillsammans, ibland kollar vi på någon fiskefilm eller foton från våra egna fisketurer.

Sallerupsdammarna är också en viktig angelägenhet för dom flesta av oss. Eftersom klubben ansvarar för fiskekortsförsäljning och i övrigt skötsel av anläggningarna och medlemmarna i Veteransektionen tillhör dem som har mest fritid, så är många av oss engagerade i att sälja fiskekort och delta i tillsyn, underhåll och förbättring av anläggningen.

Vi har nu Sallerupsdammarna som träffpunkt hela året onsdagar och lördagar kl 10:00-14:00.

Fisketurerna planerar vi tillsammans på onsdagarna. Turer med övernattning bestämmer vi förstås i god tid, men endagsfiskena blir oftast för dom närmaste veckorna. Tvådagarsturerna har dom senaste åren varit ädelfiske i Brostorp.

Endagarsturerna har mest varit torskfiske på Öresund och ädelfiske i Danmark eller Skåne, men även abborremete och flatfiskmete har förekommit. Sist men inte minst fiskar dom flesta av oss oftast i Sallerup.

Förutom veteransektionens gemensamma fisken händer det av och till att några av oss fiskar tillsammans när man måste begränsa antalet deltagare. Det gäller framför allt vid småbåtsfisket från våra båtar i Barsebäck, Ringsjön,   Löddeå och Tjörnarpssjön.

Vi har också samarbete med veteranerna i Hvidovre Sports- og Lystfiskerforening (HSLF) i Danmark och fiskar tillsammans några gånger årligen. Under många år har fisket i Brostorp varit en trevlig del i detta samarbete. 

Alla pensionärer oberoende av ålder men med visst fiskeintresse är välkomna i gemenskapen.