Utfärden till Ekdala blev även om vi ett tag trodde att vi skulle få ställa in men vi lyckades ändå få till det med 12 anmälda. Vi blev 9 st som åkte upp dagen innan och sov över och hade lite samkväm på kvällen. Esad visade lite flugbindning i ena stugan innan det blev dags att natta kudden.

På lördagen så kom resten av gänget upp och vi började fisket vid 07:30, då hade det blivit så pass ljust att man kunde gå utan pannlampa. Det småregnade lite hela tiden och var lite kyligt i luften. Fisket visade sig även vara trögt, i strömmen såg man inte så stor aktivitet men i dammen var det lite mer fisk synlig. Vi höll lunch vid 12-tiden då Göran startat grillen och slängt på ett gäng korvar som vi lät sig väl smakas. Regnet hade som tur var avtagit så vi kunde äta i det fria. Fisket fortsatte efter korvätningen men det var fortfarande mycket trögt och samma scenario som på FM, inte mycket fisk synlig i strömmen men i dammen visade de sig mycket mer. Ett antal par fiskar i 3 – 4 kg klassen fångades i dammen, några mindre i strömmen. Alla fick inte fisk denna dag och vad man fick på var verkligen varierande. En del fångades även på spinn som man fick fiska i dammen.

Hur många det blev totalt har jag tyvärr inga uppgifter på men skulle tippa på 15 st. Isac som var enda junior fick en fin fisk i strömmen.

Foton från utfärden