Vi skulle testa det tidiga fisket efter plattfisk men att det skulle vara så svårt att få medlemmar att delta trodde jag inte, kan det vara för att det var en utfärd och inte ett KM? Hur som vi som kom iväg fick ett blåsigt äventyr men där fisken ändock var på hugget och en del fina fiskar kom ombord och glädjande får man säga så var det ungdomarna som fick de stora rödspättorna idag. Arvid fick en fin på 940g och Simon en på 865g.

Skepparen hade det inte lätt att hitta bra ställen han kunde ligga på utan att det skulle bli för jobbigt att fiska men han lyckades och fisket var hyfsat bra med tanke på omständigheterna. Vi fick rödspättor, skrubbor, sandskäddor och torsk som fick simma tillbaka direkt då ingen torsk får behållas under perioden 15 januari – 31 mars, det ryktades även om en mindre piggvar. Många av huggen denna dag var försiktiga och märktes först när man höjde spöet för ett litet dunk med sänket och man kände att det var lite tyngre än innan.

Några av ungdomarna som var med

Se en film från turen här: