Det höll på att bli en sen start i årets KM då aktivitetsansvarig hade tagit helt fel på tiden och stod i lugn och ro och fyllde på kaffetermosarna när en deltagare ringde och undrade ”Skulle vi inte samlas i Sallerup?”, ”Jovisst men inte förrän om en timme” svarade han. ”Det står 08:00 i inbjudan!?”. det blev tyst i andra änden, ”Aj då, då är jag helt ute och reser, 09:00 hade jag för mig”… Jag fick be dem att ta sig till fryshuset då jag tänkte anlägga tävlingen där och SMS’a till övriga deltagare som jag sagt att tävlingen börjar ca 09:30 att komma så fort de kunde så skulle vi starta när alla kommit. Klockan 09:00 skulle vi starta enligt inbjudan, 09:10 tutade vi igång tävlingen. Vi valde att införa den nya tävlingsregeln att vi räknar poäng på fisken och visade man fisk för den som stod bredvid så kunde man återutsätta och räkna in den i tävlingen, skulle man dock behålla fisk skulle dessa hålla minimimått. Det blev ett trögt fiske där huggen var få eller uteblev helt. Vid halvtid så var Kurt i ledning med två smörbultar som han stått och smugit upp, då det nu var poängräkning gav dessa fina poäng mot det gamla med total vikt där hade de inte kommit långt. Länge såg det ut som om Kurt skulle ta hem tävlingen med sina två men så fick Andreas en torsk och hade nu två arter och strax innan slutminut så fick han även en smörbult. Med dessa tre arter tog Andreas hem tävlingen med 60 poäng. Kurt och Karl-Åke (som även han hade två smörbultar) fick dela på andraplatsen då det inte gick att särskilja på vikt, vi hade ingen brevvåg 🙂 Övriga fick sin placering efter vikt då flera hade en art.

Vi 11 som var med, vi skulle ha varit 12 men en fick lämna återbud p g a ryggskott – inte skoj att vakna med ett sådant, fick ett hyfsat väder där vi slapp regn och blåst.

Placering Namn Poäng
1 Andreas Rosenberg 60
2 Kurt Grip 25
3 Karl-Åke Månsson 25
4 Bernad Budna 20
5 Göran Brandt 20
6 Eilert Persson 20
7 Michael Hammarlund 20
8 Johnny Nyberg
9 Lars Kristensen
10 Anders Sonesson
11 Gyôrgy Hegedus