Så var det dags för vårt planerade kvällsfiske efter havsöring. Lasse berättade att en 12-15 st hade ringt och anmält sitt intresse så det lät väldigt lovande. Vi fixade så att det skulle finnas korv till alla som vi kunde grilla.

Lasse hade planerat att vi börjar fiska vid pirarna vid Falserbo kanal och att vi träffas på parkeringen på sydsidan vid 18-tiden, den som vetter mot Trelleborg. Vi stod och väntade tills hon blev 18:30 innan vi flyttade över till Öresundssidan då det blåste rejält och skulle vara svårflugat på denna sida. Endast en av alla som inte kom ringde till Lasse och sa att han inte kom, vad gjorde ni andra??

Vi som kom blev totalt 5 st som inte hade några problem med att trotsa vädrets makter. Vi fiskade på någon timme på Öresundssidan där ett par fiskar syntes hoppa samt att Gillis fick en dragning i grejerna innan vi beslöt att flytta till Klagshamn.

Väl i Klagshamn fick vi ett annat problem och det var parkeringen vid piren som endast gällde till 22:00. Nåväl vi gav oss ut och fiskade ändå men med samma magra resultat än att Johan fick en stöt på draget. Vi packade oss tillbaka till parkeringen till 22 där vi såg en polisbil. Polisen höll på och skulle hämta något i vattnet och var på väg i med bara ben och uppkavlade byxor när vi ropade till dem att vi kunde hjälpa då jag hade vadare på mig. Sagt och gjort så gick jag bort till poliserna som blev glada att slippa blöta ner sig. Det var ett plundrat kassaskåp som jag hjälpte till att baxa in till stranden så de sedan kunde ta hand om resten. Skåpet var tomt, på stranden låg dörren och i vattnet ingenting mer än det tomma skåpet.

Efter detta åkte vi över till strandsidan i Klagshamn och startade grillen vid stranden, det är eldningsförbud och endast anvisade säkra grillplatser får användas. Vi grillade korv och hade det mycket trevligt, vi fick ge oss manken till att äta många korvar då de som skulle ha kommit inte dök upp, skäms på er att ni inte hörde av er till Lasse.

Efter grillandet så valde vi att avsluta dagens fiske då några började frysa och mörkret började falla och inget hade hänt under hela kvällen. Klockan blev en bit efter tolv innan vi slutade så det får ändå vara bra. Hade det inte blåst så förfärligt så kanske utfallet hade varit bättre.

Vem vet, vi kanske skall ta en avgift för utfärderna framöver för att medlemmar skall förstå vikten av att meddela om de kommer eller inte. Vid utfärder så kan den summan betalas tillbaka när de kommer men kommer de inte behåller klubben avgiften. Det är ni medlemmar som har fött fram denna tanke p g a att ni som anmäler er preliminärt inte orkar att tala om ifall ni kommer eller inte. Kommer ni inte och inte har gjort en avanmälan kommer klubben att kräva er på pengarna, det är inte vi det är ni som har fött denna tanke.