Ett nytt vatten för många av oss skulle testas, nämligen Sunnedamm som ligger en liten bit utanför Markaryd. 8 av oss 9 anlände dagen innan och plockade snabbt ihop fiskespön och gick ut.  Ett antal fiskar kom upp innan vi avbröt för mörkret. Vi oss ute på altanen i den ljumma höstkvällen och fiskehistorierna gick varma innan vi avslutade och kröp till sängs för att börja fisket igen imorgon kl 07:00.

På morgonen kom ett litet regnväder så en del av oss väntade lite med att gå ut. Vi hade ett mycket bra fiske även denna dag och när vi bröt för lunch, grillkorv med bröd som Inge grillade, var det inte någon som inte hade fått någon fisk. Fisket blev trögare efter lunch och innan 14 var det många som avbröt och började städa stugorna istället. När vi summerade fiskehelgen så kunde vi räkna ihop 27 fiskar på 9 man. Vi hade fått ett pris som innefattade 3 fiskar per deltagare mot normala 2 fiskar.

Sunnedamm var en mycket trevlig bekantskap med en stor damm och en ström men många ställen att stå på utan problem med att kasta. Polerna var tillräckligt stora för att där skulle kunna finnas mer än en fisk och fisken var stridbar, nämnas kan att Tore Holm fick hålla på i nästan en halvtimme med en innan det var tid för håven, 4090g vägde den och blev turens största fisk. Hit kommer vi att åka igen.

Se foton här:

Tore med sin regnbåge på 4090g
Tore med sin regnbåge på 4090g