Då blev det så dags att se om vi skulle kunna behålla vårt gåsafiske eller om vi skulle behöva lägga ner fisket efter alla år men i år kunde vi fylla en båt och det glädjer mig. Även att det var många nya medlemmar och nya juniorer med samt en kvinnlig deltagare det glädje mig nästan ännu mer. Vi hade abonnerat M/S Tumlaren med Uffe som skeppare och han visste som många gånger vart han skulle leta efter fisken. Första stoppet drev i ca 3 km och hade ett makalöst fiske efter både sill och makrill, ett tag såg det ut som om vi skulle behöva kalla det makrillfiske istället. Vi fick en hel del sill i varierande storlek med och jag tror att många var rätt nöjda med dagen. Dagens segrare blev Patrik Rickard med 192 sillar och på andra plats kom Sven-Erik Rickard med 155 st. Tredjeplatsen knep Jan Lysell med 124 st. På juniorsidan vann Albin Svensson med 40 sillar och Casper Andersson kom på andra plats med 9 st. Casper blev lite sjösjuk så han kunde tyvärr inte fiska hela tiden. Tyvärr hade vi bara en kvinnlig tävlande denna gång, vi hoppas på fler, för att kunna ge ut ett pris i den kategorien. Totalt kom det upp 1436 sillar på 18 man (en försov sig och 3 st dök inte upp!!) Vi fick även denna dag upp 252 makrillar och 1 godkänd torsk som Inge fick, Micke fick även en fin makrill på 830g.

Efteråt hade vi en trevlig stund vid klubbstugan i Sallerup där Niels hade fixat ärtsoppa med knäckebröd och ost till oss. Det smakade mycket bra och det var gott med lite god ärtsoppa i magen efter denna dag. Göran B såg till att Nisse inte gick lottlös från att ha fixat ärtsoppa till oss, han fick sill till tack. Efter ärterna hade vi lottdragning på gåsalotteriet och där fick Tore Holm kycklingen, Jan Lysell Ankan och Lothar Neibuhr gåsen. Var och en av de som vann köper en vara av det de vann och ger Göran Brandt kvittot så fixar han så de får betalt för vinsten.

Namn Antal Sill Placering Placering Junior
Patrik Rickard 192 1
Sven-Erik Rickard 133 2
Jan Lysell 124 3
Ricardo Cruz 102 4
Alexander Nord 102 4
György Hegedus 98 6
Kjell Olsson 98 6
Inge Ahlberg 93 8
Lothar Neibuhr 90 9
Lennart Bundy 69 10
Göran Brandt 67 11
Erling Arvidsson 55 12
Tore Holm 52 13
Michael Hammarlund 48 14
Albin Svensson 40 15 1
Annika Svensson 40 16
Karl-Åke Månsson 24 17
Casper Andersson 9 18 2