Så gav vi oss ut på Västra Ringsjön och för ovanlighetens skull så varken regnade det eller blåste styv kuling utan det var molnigt och en vind på 3-5 s/m. Då sjöns regler är att inga fisketävlingar får hållas 1 mars – 31 augusti så det var bara att ändra årets förutsättningar och göra om vårt KM till en utfärd. Vi sa att vi räknar fisken ändå bara för att se hur det går idag. Abborren var på jakthumör denna dag och det kokade i sjön på sina ställen där de jagade småfisk så hamnade man på ett sådant ställe kunde man få en bonanza utan dess like. Ett tips var att hålla utkik på vart måsarna hade sina störtdyk och ta sig dit innan det dog ut.

Det blev en hel del abborrar för vissa medan andre gick lottlösa, då det inte var tävling så räknade inte alla men vi uppskattar att det blev någonstans mellan 80-90 landade borrar och många missade landningar och hugg. Endast ett fåtal av dessa abborrar behölls då det är ett fångstuttag på max 10 per person. Även ett antal gäddor var på hugget samt en del mört.

Vi hade en mycket trevlig dag som avslutades som vanligt med fika och slutsnack om fisket.