Långspömete:
 
Mårten Johansson, känd meteprofil har genomförd den första av tre fördrag för SFK Spinnaren, hade ett mycket intressant föredrag på onsdagens klubbträff som Mårten Johansson höll i, klubbafton var välbesökt och i synnerhet av ungdomarna som visade sig har en stor kunskap i mete med långspö och det var just det kvällen handlade om ”mete med långspö”
 
Han gav oss även tips vad man bör tänka på när man letar efter en bra fångstplats och viken lina och kroka man skall använda för att lyckas få fisk.
 
Kvällen avslutades med alla fick göra var sitt tackel och knyta den fast på en ca fem meter fiskelina, här upptäcka dom flesta det inte bara var ta en vilken krok som helst och en lina och tro nu är man klar för mete.
 
Nästa gång Mårten Johansson kommer till klubben är den 6/3 och då kommer han prata om bottenmete.