Årets anmälan till insjöfisket på Ringsjön blev verkligen bra, ett tag var vi 19 st som var anmälda så vi fick ringa och boka fler båtar hos Björks vilket de skulle försöka få till. Sedan försvann ett par p g a olika orsaker men vi blev 14 st så det passade precis till de 7 båtar som Björks hade fått ihop.

Även detta år så blåste det och med en väderutsikt som sa 5-6 s/m på morgonen och ökande under dagen beslöt vi att vi träffas utanför bryggan vid 12-tiden för att besluta om vi fortsatte eller avbröt. Vi avbröt då det visade sig vara mycket jobbigt att angöra bryggan redan nu och med tanke på ökande östliga vindar så var det bäst att ta sig iland nu och vi lyckades ta oss iland utan klämda fingrar eller andra lemmar.

Fisket var lite varierande beroende på var på västra delen man var men en hel del abborrar var inte riktigt på hugget och släppte vid ytan precis som om de bara höll i betet och gapade när de kom till ytan. Andreas Rosenberg var annars den som fick till det bäst med två landade godkända gäddor och en godkänd abborre (25 cm) så fick han ihop till 45 poäng. På andra plats kom Veikko Lahti med två abborrar och tredje plats Göran Brandt med en abborre och en mört. På delad fjärde plats kom Therese Lahti och Kurt Grip med var sin abborre. Vi övriga hittade inte tillräckligt stora abborrar eller andra fiskar och många blev ”tappade” vid ytan.

PlaceringNamnPoäng
1Andreas Rosenberg45
2Veikko Lahti25
3Göran Brandt21
4Therese Lahti20
4Kurt Grip20

c