Sunnedamm har blivit ett av de återkommande fisken som vi har och vårturen kan bli både solig och varm eller isig och kall, vilket kan vara en utmaning i sig själv. Av tio anmälda blev vi åtta men vi var lika glada ändå. Vi anlände kl 16:30 på fredagen och efter inkvartering i stugor och hus så hade vi genomgång om fiskeregler för helgen. Därefter var det fritt att börja fiska. Kvällsfisket var rätt bra men ju närmare skymningen vi kom så avtog det mer och mer men vakande började istället. Tyvärr hittade vi inte rätt torrfluga för kvällen. Kvällsmaten bestod av en mycket god kall buffé som Mats bjöd på. Efter maten satt vi och snackade fiskehistorier m m innan folket började droppa av för att krypa till kojs inför morgonfisket imorgon.

Klockan satt på 07:00, vaknar 06:20 pigg som bara den, upp och på med kläderna och ut med spöna så de fick acklimatisera sig till den kyliga morgonen. Allt var lugnt och stilla, ingen vind, lite is i ena hörnan av dammen, luften var kylig och klar och solen började jobba sig upp över trädtopparna. Det kändes som att det kunde bli en mycket trevlig dag idag. Andreas, Nisse och jag (Micke) gav oss ner till strömmen för att ta morgonens första fisk, det blev Andreas som lyckades med det, sen kom hagelskuren!! Vi fiskade på, ingen ide att gå tillbaka och efter kanske 10 min var det över. Jag fick nästa fiske och sedan var det dags för frukost som Inge dukat upp.

Efter frukosten fiskade vi på fram till lunchen vid 12-tiden men idag var fisken mycket trögare att lockas till hugg, det blev många flugbyten. Andreas lyckades dock landa två på Brösthårsflugan, han hade gjort en fluga av sitt eget brösthår som visade sig fungera.

Lunchen bestod av grillad korv som Inge fixade till som alla tyckte var gott. Vi fiskade på efter lunch men endast någon ströfisk blev det så folk började plocka ihop och som sista bli lämnade vi Sunnedamm för denna gång. Alla fick fisk med sig hem vilket är ett av våra kriterier när vi är på tur att även om någon själv inte lyckas få någon fisk så skänker vi andra en till personen i fråga. Överlag blev det ändå en mycket trevlig tur med glada gubbar och glada miner även om fisket emellanåt inte var som vi hoppats på. Vi tackar än en gång Inge som fixat med lunch och frukost samt Mats som fixade middagen.

Sunnedamm tidig morgon