Dags att fiska hem sillen som skall läggas in till jul. 18 st blev vi på denna tur som förr i tiden lockade så mycket folk att man fick ha reservplatser och utan problem hade kunnat fylla två båtar. Ett tag verkade det lite bekymmersamt då elen inte funkade till fullo på båten och vi kom iväg lite försenade. Då vi var så lite till antal så beslöt vi att vi fick själva välja en plats på båten och så stod man där hela turen. Även fast vi har haft denna tur så många gånger så är det förvånansvärt att så få har läst på vilka regler som gäller inför tävlingen, det fanns många tolkningar till denna enkla rad: Högst fem enkelkrokar är tillåtet, ingen krok på drag eller tyngd.

Vädermässigt så klarade vi oss från det regn som kommit och gått i prognoserna dagen innan så vi fick en sol som tittade fram mellan molnen och värmde upp. Inte mycket till vind blev det heller vilket var på både gott och ont, skönt att det inte gungade så mycket men driften uteblev och strömmen på ca 0,5 knop hjälpte inte till den heller. Uffe fick jaga stimmen, stanna snabbt och så fick man snabbt ner med sin häckla för att hinna få något innan stimmet var borta. Sillen var av mycket varierande storlek från små sardiner till riktigt fin Limhamnsill vilket som väl var var flertalet. Vi fick även lite bonusfiskar, makrill och torsk. Mariann som är matros på båten testade att meta makrill och stod och sa att en kilos makrill på kroken hade inte varit dumt när hans flöte försvann, han fick en fin makrill på 1080g.

Dagens segrare blev Patrik Rickard med 83 st. På andra plats kom junioren Simon Deblond med 58 st och med dessa vann han även juniortävlingen. På tredje plats kom Kurt Grip med 51 st. På juniorsidan så vann Simon Deblond med sina 53 sillar. På andra plats kom Pontus Ekholm med 32 och tredje plats kom Melker Wiklund med 14 st. Totalt så blev det 540 sillar, 28 makrillar och jag tror 10 torskar men flertalet var mer än små, en var mindre än sillen och de åkte tillbaka. Ola valde att fiska utom tävlan då han hade för många upphängare.

Efter tävlingen så samlades vi i Sallerup för lite köttsoppa som Niels hade fixat till och så hade vi dragning i Gåsalotteriet. I detta lotteri kan man bara delta om man är på plats och deltar i lunchen. Gåsen vann Jan Lysell, Ankan vann Kjell Olsson och Kycklingen vann Kurt Grip. Vi tackar Niels för soppan och det övriga som han fixat.

NamnAntal SillPlac.JuniorStorm.
Patrik Rickard831 15
Simon Deblond582112
Kurt Grip513 10
György Hegedüs434 7,5
Göran Brandt434 7,5
Jan Lysell416 6
Lennart Bundy377 5
kjell Olsson368 4
Sven-Erik Rickard339 3
Pontus Ekholm321022
Inge Ahlberg3011 1
Mohamed Zrewill2812 1
Eero Lathonen2213 1
Michael Hammarlund1514 1
Karl-Åke Månsson1415 1
Melker Wiklund141531
Peter Dentz1117 1
Ola Ågren   0
Pristagarna från dagens sillfiske, Simon hade redan åkt till Sallerup