Flugbindare, flugfiskare och SPINNFISKARE.
I Sallerup. den 18/10 kommer jag, Torbjörn Svensson, i klubbens regi att visa hur man tillverkar eget flygbindningsmaterial med hjälp av en kaffekvarn och kardor. Torbjörn kommer att använda garner av alla dess slag samt visa andra mycket spännande färdiga, billiga material för flugbindning.
 
Det är betydligt billigare med egentillverkade materialer än flugbindningsmaterialer från fiskebutikerna och egentillverkat är roligt att binda med. Det utesluter givetvis inte materialer från fiskebutiker, men är ett mycket bra komplement.
Onsdagen den 18/10 får i möjligheten att tillverka egen dubbing av garn och vingmaterial (liknande marabou). Har ni egna garnbitar eller nystan med garn i färger som ni gillar, till tex nymfer, vingar mm så tag med er dessa.
Ni behöver inga förkunskaper över huvud taget. Vi skall bara ha kul och tillverka flugbindningsmaterial.
 
FLUGBINDNING;
Följande onsdag den 25/10 kl 18.00 kommer vi att binda flugor med just garn.
Garn kan vara både enklare och lite lurigare material att binda med. Men ni kommer att få all hjälp ni behöver under kvällen. Så inga förkunskaper behövs här heller. Även SPINNFISKARE kan vara med och binda jigg flugor. Här finns plats för helt oerfarna flugbindare också.
 
Har ni bindverktyg så ta med dessa. Det finns en del på klubben som ni kan låna. Gamla flugbindare som tröttnat på att binda kan ni som jag, få en nytändning i bindandet med just garn och udda material.
 
Skulle ni tycka att det här verkar vara kul, så boka in i almanackan och kom den 18 och 25 oktober. kl 18 00. Det kan bli två spännande kvällar.