9 tappra gav sig ut på Västra Ringsjön fast prognoserna om ökande vind. Vi hoppades att prognosen skulle vara felaktig då det inte blåste allt för mycket på morgonen men det ändrades under dagen och vågorna gick höga men vi hittade trots det en del fisk även om det resulterade i en del stänkande och väta i båten. Bäst gick det för dem som trotsade vädret och låg och körde fram och tillbaka över ett område. Vid invägning så visade sig att även om borrarna var på hugget så låg många under minimimått på 25 cm som vi hade i tävlingen så endast 14 godkända anmäldes och 6 godkända gäddor.

Även om det blåste en hel del var det svårt att lägga till bryggan men inte på grund av vinden utan på grund av alla alger som blåst in, fungerade effektivt som vågbrytare men man fick staka sig in genom sörjan för ro det gick inte alls. Väl vid bryggan låg båten helt still.

Dagens segrare blev Patrik Rickard med 90 poäng fördelade på 8 abborrar och 4 gäddor. På andra plats kom Michael Hammarlund med 45 poäng fördelat på 1 abborre och 2 gäddor. Tredje platsen tog Andreas Rosenberg med 30 poäng fördelade på 3 abborrar. På delad fjärde plats kom Hans Olof Backlund och Karl-Åke Månsson med 20 poäng och var sin abborre.

PlaceringNamnPoängGäddaAbborreStormästarpoäng
1Patrik Rickard904615
2Michael Hammarlund452112
3Andreas Rosenberg30 310
4Hans Olof Backlund20 17,5
5Karl-Åke Månsson20 17,5
6Kjell Olsson0   
7Kurt Grip0   
8Göran Brandt0   
9Rolf Narberg0