Abborrfiske i Malmö kanal, skulle vi slå förra årets knapra resultat på två godkända abborrar som samma person fick? Rapporter från fisket dagarna innan lovade dock gott då många fina borrar hade fångats och släppts tillbaka. Vi samlades vid trampbåtsbryggan 07:30 enligt programmet, som dock ett par juniorer glömt läsa och kom dit strax innan start 08:00 men det löste sig. Reglerna drogs och vi kom överens om att höja minimimåttet från 20 till 25 för att de skulle räknas och att sammanlagda längden av 3 st abborrar gällde samt att längsta abborre skulle vara avgörande vid samma längd. Man skulle fotografera sin fångst på utdelat mätbräda och sedan återutsätta fisken.

Vi stegade sedan iväg och alla drog mot polishuset då rapporter om fin abborre i de vattnen florerade på facebook. Där fanns redan ett flertal fiskare och när vi kom närmare så såg vi många med böjda spön så det lovade gott inför tävlingen. Kl 08:00 började vi och man fick själv ha koll på tiden då starttuta i denna typ av fiske inte skulle fungera om alla gick till olika platser i kanalen då hela kanalen fick användas för fiske utom ytterområdena mot hamnen och turbinen.

Jiggfiske hade man hört skulle vara bra när det är kallt så jag började med det, en Carolina tacklad flytjigg typ cola/motoroil färgad och den fiskades sakta över botten och levererade. Senare så gick jag över och testade att fiske vibbrationsbete som fick studsa på botten och även ligga och pausa en stund innan man fortsatte och det funkade bra och storlekarna på borrarna blev lite bättre men i lag var mina fiskar rätt så okej med minsta på 30 och största på 43 och resten däremellan.

Kl 12:00 så slutade fisket och vi tog oss tillbaka till trampbåtsbryggan för summering och prisutdelning. Hur många abborrar vi fick totalt vet vi inte men vi gissar att det blev omkring 100 st. Dagens segrare blev Patrik Rikard som fick ihop till 129 cm på sina 3 längsta där den längsta var 45 cm. På andra plats kom Benjamin Kapo på 126 cm och längsta på 46 cm och det gjorde honom även segrare i juniortävlingen. På tredje plats hamnade Michael Hammarlund med sina 117 cm och längsta fisk på 43 cm. I juniorklassen tog Acke Albrektson andra platsen med 107 cm och längsta på 41 cm. Tredje platsen tog Arvid Karlsson med 103 cm och längsta på 41 cm.

Nämnas bör att Kofi fick en mycket fin abborre i kilos klassen men tyvärr felkrokad vilket vi tyckte var synd då han tappat några innan.

  
 NamnLängd 3 stLängstaPlacPlac Jun
1Patrik Rickard129451 
2Benjamin Kapo1264621
3Michael Hammarlund117433 
4Andreas Rosenberg112384 
5Acke Albrektson1074152
6Arvid Karlsson1034163
7Edin Kapo95347 
8Henrik Karlsson90328 
9Elis Karlsson903194
10Samuel Bronneberg6737105
11Kofi Bronneberg0   
Pristagare vid årets KM i Abborrfiske
Årets pristagare vid KM i Abborrfiske