Deltagarantalet blev mycket lyckat i år, 17 anmälda men 2 fick förhinder så vi blev 15 st som drog över till öst och Vik. Enligt alla väderprognoser skulle det blåsa 7-10 s/m men när vi träffades hängde flaggorna längs stängerna. Då vi redan bestämt dagen innan att det fick bli Vik p g a de hårda västliga vindarna så höll vi oss till planen då några körde själva och var på G dit.

Efter omstuvning i bilarna drog vi iväg österut i karavan. Vi anlände till Vik såg det bra ut med krusningar på vattnet och inte allt för hård vind. Spön plockades fram och vadare drogs på, här skulle fiskas. Tore som lät vadarna ligga gick längs stranden och spinnfiskade och var den som först fick en havsöring som fick sin frihet åter. Sedan blev det en par till som högg här och där och någon fick syna himmeln lite innan de fick simma tillbaka. Sune råkade ut för ett litet missöde då han stod på öronen så blodet det rann och fick plåstras om av Mohammed och Micke men det hindrade inte denne kämpe från att fiska vidare. En bonusfisk kom dock upp, en Piggvar!! på spinn som Kjell Winblad fick, den vägde modiga 1600g och var 44 cm lång och blir en fin mångfisk.

Vid 11 tiden grillades det korv som klubben bjöd på och det uppskattades av alla. Efter grillningen så var frågan stanna eller åka till nytt ställe. Här hade vi kontakt med fisk och såg även en hel del men nya ställen lockar även så vi åkte vidare till Vårhallarna. Här låg vinden på rätt bra ifrån land men det såg mycket fint ut. Även här hände ett missöde som kunde ha blivit riktigt farligt, Göran skulle gå över till en platå vid klipporna men missbedömde avstånd och djup och fanns sig helt plötsligt under vattnet, han lyckades dock ta sig upp men blev lite blöt kan man säga. Tur att det inte var på det ställe med förrädiska underströmmar. Här fick vi ingen kontakt med fisk alls och funderade på att åka tillbaka till Vik eller köra vidare, vi valde att köra vidare till Gislövs Hamnar då det låg mer på hemvägen.

Här hade vi ännu mer vind men det gick att flugfiska om man ställde sig rätt. Micke fick en liten som även den fick simma tillbaka och tappade en. När dagen var slut kunde vi konstatera att det blev 7 öringar upp plus Kjells piggvar. Alla verkade tycka att det blev en lyckad och trevlig tur och många fick se nya fiskeplatser som de säkert kommer att åka tillbaka till. Alla tre platserna kan man fiska ifrån land då det blir djupt rätt fort. Får tacka alla som var med och jag är glad att det inte blev några allvarliga utgångar med de incidenter som vi hade.